Eerste rayonwedstrijd voor de bovenbouw turnsters van Hou Vast

Zaterdag 20 januari stond de eerste rayonwedstrijd van het seizoen op het programma, voor de bovenbouw turnsters van Hou Vast. Het team bestaat uit de turnsters Anna Cohen, Lisa Wesselingh, Stéphanie Qualm, Sanne Noordam, Janna Heemskerk, Liz van Bavel en Nouk Kempen. De laatste turnster is helaas geblesseerd, maar ging wel mee voor de support.

De turnsters startten de wedstrijd op het toestel balk. Met trillende benen stonden de turnsters op de balk van maar 10 cm breed. Anna turnde voor het eerst in een wedstrijd een arabier op balk en hij lukte, super knap! Lisa turnde een stabiele oefening zonder van de balk te vallen. Dit leverde haar een tweede plaats op dit toestel op. Het volgende toestel was vloer. Liz deed voor het eerst mee aan een turnwedstrijd en met haar gloednieuwe oefening op muziek, liet ze goed zien wat ze al kan. Stéphanie liet ook een prachtige oefening zien en turnde zelfs een arabier-flikflak-salto in haar vloeroefening.

Op naar het volgende toestel, sprong. Janna, Sanne en Liz mogen nog springen met een plankoline over de pegasus. De oudere turnsters moeten dit doen met een springplank. Voor Sanne kost het weinig moeite om een prachtige overslag te laten zien. Ze had slechts 0,50 aftrek, wat haar een hoge score opleverde. Als laatste was de brug aan de beurt. Voor de ene turnster een favoriet toestel, voor andere niet. Janna heeft hard getraind voor het onderdeel kip (zeg kiep). Deze lukte daardoor super goed. Anne draaide bij het inturnen maar liefst 3(!) blaren en tijdens haar wedstrijdoefening nog één. Met vier blaren op haar hand heeft ze alsnog hoge punten gescoord. Sanne liet een strakke oefening zien en werd eerste op het toestel brug.

Alle punten bij elkaar opgeteld hadden de turnsters van Hou Vast net één puntje te kort voor de derde plaats. De turnsters gaan weer hard trainen voor de volgende wedstrijd op 23 maart in de Landvliethal.

Misschien ook interessant?

Advertenties