Een warme en winderige 54ste BAV

Van 6 t/m 9 juni is in Benthuizen de 54ste Benthuizer AvondVierdaagse (BAV). Er waren 5 km- en 10 km-routes. De 5 km was veruit het populairst bij de wandelaars. Elke avond gingen er 93 geregistreerde deelnemers op pad, begeleid door een enthousiaste groep vrijwilligers die het verkeer regelde bij oversteekplaatsen en de startkaarten afgestempelde. De hele BAV was het mooi weer. Elke dag steeg de temperatuur een stukje verder, al nam de wind niet echt af. 

De eerste avond stond de Lange Land-route op het programma en werd iedereen bij vertrek op een snoepje en een pakje drinken door de firma Hijdra. Woensdag werd door de 10 km het traditionele Kerkpad gelopen en liep de 5km een rondje om de Benthuizerplas. Iedere loper had een lekker appeltje voor onderweg die ter beschikking zijn gesteld door Landwinkel Sonneveld, Donderdag liep iedereen door het Bentwoud met een flesje water van Plus Benthuizen. 

Op vrijdag mochten ook de kleinste deelnemers meelopen met de 5 km, de KinderBAV. Vrijdag liepen er ruim 156 wandelaars. Iedereen kreeg van Van Waay Interieurs extra water mee, omdat het deze dag erg warm was.

Deze slotavond werd iedereen bij de finish muzikaal welkom geheten door de Blaasbalgen en een ijsje van Plus Benthuizen. Twee deelnemers van de 10 kilometer werden extra in het zonnetje gezet. De één omdat zij het meeste aantal keer heeft meegelopen,namelijk 27 en de oudste deelnemer die voor de 25ste keer meeliep. Ook alle vrijwilligers werden in het zonnetje gezet voor inspanningen en werden bedankt met een roosje van verswinkel van der Kooy. Langs de routes werden automobilisten gewezen op de wandelaars, mede door de borden van Vermeulen Traffic. 

De ECB wil alle vrijwilligers, sponsors en RVA Safety Services hartelijk bedanken voor hun inzet bij deze geslaagde 54ste BAV.

De ECB kan altijd extra vrijwilligers en verkeersregelaars gebruiken. Wilt u helpen bij de Benthuizer AvondVierdaags, de Bietenoptocht, de Sinterklaasintocht en/of Koningsdag, neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site www.ecb-benthuizen.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties