Dorpskwis reuze gezellig en leerzaam

Zaterdag werd de 2e editie van de Dorpskwis Hazerswoude-Rijndijk georganiseerd door SV Bernardus. Het team waarin ik deelnam ‘Toneelvereniging Onder Ons’ deed voor de eerste keer mee en het was meteen een gezellig succes.  

Ruim voor 16.00 uur zaten we met zijn tienen bij een van ons thuis in de serre om het vragencircus over ons heen te laten komen. Wat de beste tactiek was moesten we nog ontdekken, maar al snel was het boekje met vragen uit elkaar gehaald en onderling verdeeld. Iedereen ging fanatiek aan de slag om de vragen -vooral met hulp van mobiel en computer, door te brainstormen in kleine groepjes, of hulplijnen te bellen- beantwoord te krijgen.

Het waren echt leuke vragen, soms kennisvragen, dan weer puzzels, maar ook doe-opdrachten. Zo moesten we een foto maken van Sinterklaas met de krant van vandaag erbij en moesten we de hoes van Beatles LP ‘Abbey Road’ op de foto krijgen. Nou dat is gelukt want met rollen keukenpapier heb je zo een zebra gefabriceerd.

Onze gastvrouw/heer verzorgden tussendoor een lekkere maaltijd en voordat we het wisten was het al bijna 21.00 uur en moesten de vragen worden ingeleverd in de voetbalkantine. We zullen niet gewonnen hebben, maar hebben wel een hele leuke en leerzame middag/avond met elkaar gehad en daar gaat het toch om! Hulde aan de organisatie, want het moet een heel werk zijn geweest om al die vragen en opdrachten van hoog niveau te maken. Volgend jaar doen we weer mee, maar dan toch met een nog  grotere groep, want dat is duidelijk: hoe meer mensen, hoe meer kennis.

Misschien ook interessant?

Advertenties