Dikke Banden Race wederom een groot succes!

Op 10 juni werd de 2de editie van de Dikke Banden Race georganiseerd. Wat is nu een dikke banden race? Eigenlijk heel simpel: het is een fietswedstrijdje op de gewone fiets (met dikke banden) en een groot feest! 

Het parcours rondom de vijver bij de Europasingel was volledig verkeersvrij gemaakt. Rondom stonden de verkeersregelaars en juichend publiek en fans. Bij de start kregen alle deelnemers een rugnummer en T-shirt. En wat was het een feest! Veel stralende gezichten van de kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s en ander publiek.

En wat was het bikkelen voor de deelnemers. De kinderen begonnen met een tijdritje. Wat betekende dat zij zo hard mogelijk een rondje rondom de vijver bij de Europasingel moesten fietsen. Daarna volgde ‘de koers’. Veel gingen hard van start om vervolgens te merken dat het best wel een eind was. De jongste jeugd 5-6 jarige moesten 4 rondjes afleggen, de jeugd van 7-8 jaar gingen 6 rondjes en de oudste (9-12 jaar) deden 8 rondjes.  Over deze twee onderdelen werd er een klassement opgemaakt. Er werd tactisch gereden, er was materiaalpech, publiek, jury, een echte speaker, een start- en finishboog, winnaars staken armen omhoog (en opa’s ook). Kortom de kinderen konden ervaren hoe het is om een “echte koers “ te rijden.

Na afloop kreeg iedereen nog wat lekkers en wat te drinken. En ook voor iedereen was er een medaille! De organisatie was in handen van de Vereniging IJs- skeelersport Koudekerk (VIJK). Want deze vereniging doet meer dan alleen schaatsen. Ook in de zomer zijn zij actief met skeeleren, fietsen, parktraining. Wil je ook een keertje meedoen? Kijk dan op www.vijk.nl.

De uitslag was als volgt:

5-6 jarige:

 1. Cas Neuteboom
 2. Esther van Dijk
 3. Vincent van den Burg.

7-8 jarige:

 1. Bart de Haas
 2. Huub de Rooy
 3. Niek de Rooy

9-10 jarige :

 1. Tim de Haas
 2. Kasper Hogenboom
 3. Suus de Rooy

11-12 jarig:

 1. Alex van Reine
 2. Tessa van Dijk

Misschien ook interessant?

Advertenties