Derde training Junior Triathlon Hazerswoude – Dorp

Alweer twee zaterdagen werd ‘in en om’ de Hazelaar getraind voor de Junior Triathlon, want zondag 02 juli a.s. is er al de échte Triathlon. Er hadden vandaag zich ca 25 kinderen, c.q. sportfanaten zich aangemeld om aan deze wedstrijd deel te nemen. De jongste deelnemer was 7 jaar, de oudste 13 jaar. De deelnemers en deelneemsters komen niet alleen uit Hazerswoude, nee, ze komen van heinde en ver; uit Boskoop, Bodegraven en andere buurtgemeentes. Om de techniek goed onder de knie te krijgen, werd gestart met rondjes fietsen op het Parkeerterrein, waarbij het afstappen en ‘aan-de-hand-lopen’ met de fiets nogmaals aan de orde kwam. Dit was voor hun een soort van warming-up! En dan is het tijd voor het echte werk!

De Triathlon

Gestart wordt met het zwemmen. Dat betekent: 4 baantjes van elk 25 meter, gevolgd door 2 x 250 meter fietsen en tot slot 100  meter hardlopen. In vakjargon noemt met dit de Mini Triathlon, echter voor deze sportfanaten is dat hún Triathlon!

De wijze waarop deze kinderen aan hun Triathlon deelnemen is niet alleen leuk; het geeft hun een boost om extra hun best te doen. Voor de toeschouwers of ouders is het een kick om ze aan te moedigen of even ’n handje te helpen.. voor het geval iemand bijvoorbeeld even vergeet de schoenen aan te doen voor het fietsparcours…

De eerste trainingen en begeleiding werden o.a. gegeven door Victor Helmus en Ruud Elstgeest; de twee trainers van De Hazerswoudse-Boys. Tijdens deze training werden de Triathlon deelnemers getraind en begeleid door Jan Boot en Cissy Bon van Triathlon Team Bodegraven, alsmede Oliver Dussine. 

Terugblik

De eerste editie van deze Junior Triathlon was in 2017, tijdens de coronapandemie viel deze helaas een paar keer uit.  Nu – anno 2023 – kon er dus weer gezwommen. Dat de deelname gratis is, is uniek en daarom laagdrempelig. Iedereen kan en mag meedoen. Daarmee geef je onervaren kinderen zelfvertrouwen te geven. De trainingen dragen eveneens bij aan de bekendheid bij de (nieuwe) bewoners van het Dorp.

Aanmelden? Niet nodig!

Heb je interesse? Aarzel dan niet langer en kom gewoon met je fiets volgende week zaterdag  – 24 juni – naar het zwembad De Hazelaar! Dan is de vierde en laatste training voor de grote wedstrijd op 02 juli! Kom op, ook jij kunt het!

Dankjewel

Op de mooie zaterdagen was het weer fantastisch om deze trainingen te kunnen geven bij het zwembad van Het dorp! De organisatie bedankt daarom De Hazelaar heel hartelijk.

Misschien ook interessant?

Advertenties