De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Rijn en Venen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert verschillende voorleesactiviteiten, je ontvangt het voorleesknuffeltje als je lid wordt, en de Bibliotheek deelt elke dag een boekentip uit de Prentenboeken Top 10 van 2024!

Activiteiten in de Bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek Rijn en Venen allerlei activiteiten rondom voorlezen voor je (klein)kind. Op woensdag 24 januari is de aftrap met het Nationale Voorleesontbijt in verschillende vestigingen, waar burgemeesters voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! Ook is er voorleespoppenkast, zijn er voorleesfeestjes voor peuters en kleuters en komt Pépé Smit, schrijfster en illustrator van Fred het hert op bezoek. Aanmelden kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Rijn en Venen: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/

Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing! is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar en gaat over vos August. Hij houdt niet van verrassingen. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee eekhoorn Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… Wil jij hieruit voorlezen? Of lees je liever voor uit een van de andere boeken uit de Prentenboeken Top 10? De Bibliotheek deelt elke dag een boekentip via social media en op de website.

Gratis bibliotheekabonnement

Wist je dat iedereen tot 25 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau (zolang de voorraad strekt)!

Misschien ook interessant?

Advertenties