De Hollandse Limes Classic op zaterdag 17 juni

Leerzame fietsroutes voor plezier en verbinding

Doe mee met de historische fietstocht langs de Limes, treedt zo in het spoor van de Romeinen en steun tegelijkertijd bewoners van zorginstellingen als Ipse de Bruggen. Er zijn routes van 25, 50 en 100 km te fietsen. Ook is de Romeinse Limes vanaf de boot te bewonderen.

Wat gaan ze dit jaar allemaal doen? Op de eerste plaats verbinden van Zorg en Erfgoed, waarmee  ook de Limes activiteiten binnen Ipse de Bruggen worden ondersteund. Ook wordt met Julia Chorus, Verfstreken en de Houtisten een kunstwerk gemaakt. Alphen Vitaal krijgt 50 startplekken voor mensen die een uitje kunnen gebruiken. In samenwerking met Avifauna – Van der Valk is het dit jaar ook mogelijk een bijzondere vaartocht van 45 minuten te maken Stap aan boord en ontdek de Limes vanaf het water en je komt meer te weten over de oude handelsroutes en vertellen kenners je alles over de oude Romeinse waterwegen.

Groen en Blauw Alphen

De fietstocht is onderdeel van de ambitie ‘FietsHartAlphen’ van de gemeente Alphen aan den Rijn. “Centraal in deze ambitie staat hoe we als blauw-groene gemeente de volgende slag kunnen maken als echte fietsgemeente voor inwoners en toeristen. Maar ook hoe we inwoners kunnen verleiden om de fiets te gebruiken in plaats van de auto,” aldus wethouder Relus Breeuwsma van vervoer en recreatie.

Inschrijven

Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende fietsroutes en bepalen zelf of ze de Limes op een racefiets, mountainbike of gewone stadsfiets trotseren. De recreatieve fietser kan kiezen voor een afstand van 25 of 50 kilometer. En voor de meer getrainde fietser, die opzoek is naar een uitdaging, is er ook de keuze voor een langere route van 100 kilometer. Cliënten van Ipse de Bruggen doen mee op de duofiets. Schrijf je nu in via de website hollandselimesclassic.nl. Met de kortingscode ALPHENFIETSHART krijg je 2,- korting op het inschrijfgeld.

Misschien ook interessant?

Advertenties