De Egel is weer Eetcafé De Egelantier

Vanaf deze maand kunnen inwoners van Hazerswoude-Dorp en omgeving weer naar De Egelantier voor een gezellige borrel, goed eten en deelname aan activiteiten. De bovenetage krijgt een aparte functie onder de toepasselijke naam ‘Boven de Egelantier’.

Driemanschap

Nieuwe exploitant van het eetcafé aan het Raadhuisplein is de 23-jarige Owen McErlean. Voor velen een bekend gezicht, want hij heeft er vanaf zijn 14e gewerkt als keukenhulp en later als barman. Daarna heeft hij ervaring opgedaan in de Leidse horeca. Boven de Egelantier wordt in de nieuwe situatie gerund door Linda Timmermans. Zij gaat er activiteiten organiseren en kantoor houden vanuit Actief Rijnwoude. Ook de partyservice wordt nieuw leven in geblazen. Oud- en nieuw eigenaar Clemens Timmermans gaat daar zelf weer voor zorgen.

Egelantier-Egel-Egelantier

Clemens Timmermans is in 1991 begonnen met de Egelantier. Onder zijn leiding groeide het eetcafé uit tot een begrip in het dorp en een vertrouwde plek voor Hazerswoudenaren voor een borrel, een hap of een evenement. Vlak voor corona heeft Timmermans het café te koop gezet om van zijn pensioen te gaan genieten. Marcel en Anjo van Eetcafé De Hoek in Koudekerk, hebben de Egelantier vervolgens gekocht en omgevormd tot Grand Café De Egel. De coronatijd gaf het een moeilijke start en ook bleek het ‘grand café concept’ onvoldoende aan te slaan. Dat ondanks het feit dat iedereen zeer tevreden was over de kwaliteit van de keuken. In 2023 hebben zij het café weer te koop gezet. De voormalige eigenaar heeft het nu teruggekocht om er samen met Owen en Linda weer de drukbezochte locatie van voorheen van te maken.

Cafésfeer weer terugbrengen

“Ik ben in Leiden gaan studeren, maar dat was het toch niet voor mij. Ik merkte al snel via mijn werk in een Leidse eetcafé dat horeca mijn passie in,” vertelt Owen. “En ja, toen kwam opeens deze kans voorbij en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ga het eetcafé beneden voor mijn rekening nemen. De restaurantkwaliteit zoals die er nu is wil ik graag behouden, maar tegelijkertijd ook het caféleven weer terugbrengen. Er zullen weer gezellige kroegactiviteiten worden georganiseerd, zoals bandavonden, karaoke en themadagen als de Havendagen. Zo willen we weer leven in de brouwerij brengen.”

Boven de Egelantier

Boven het eetcafé is een grote multifunctionele ruimte aanwezig, die met schuifwanden kan worden opgedeeld in kleinere ruimtes, of die als grote zaal kan worden gebruikt. Dat wordt het domein van Linda Timmermans. “We gaan de ruimte overdag deels gebruiken als kantoor voor Actief Rijnwoude. Ook kunnen inwoners er een feestje geven. Organisaties en bedrijven kunnen de ruimte huren voor vergaderingen en evenementen. Zelf ga ik er activiteiten organiseren vanuit Actief Rijnwoude. De Lions Rijnwoude, de sjoelvereniging en de damclub blijven vaste gebruiker. Ik heb er enorm zin in om van de bovenetage een bruisend geheel te maken,” vertelt Linda met een enthousiaste lach.

Informatie

Nieuwe websites zijn in de maak voor ‘Eetcafé de Egelantier’ en ‘Boven de Egelantier’. Voor meer info kan contact worden opgenomen met owen@cafedeegelantier.nl of info@bovendeegelantier.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties