De Boekenweek komt er weer aan

Zoals elk jaar is er weer een Boekenweek. Dit jaar is deze speciale week van 16 tot en met 24 maart met als thema “Bij ons in de familie”. De schrijversfamilie Chabot speelt een belangrijke rol in het boekenweekgeschenk. Dat krijg je bij aankoop van een boek voor minimaal een bepaalde prijs.

Waar kun je neuzen naar boeken?

In Rijnwoude hebben we jammer genoeg al een tijd geen echte boekhandel meer. Voor het lekker neuzen naar boeken en het kopen van jouw favoriete boek ben je daarom afhankelijk van boekhandels in Alphen aan den Rijn en Leiden. Kijken op internet kan natuurlijk ook, maar het echte neuzen zit er dan niet in. Dat kun je natuurlijk wel doen in de bibliotheek of een ruilboekenkast in de buurt. Van welk onderwerp je ook houdt, er is praktisch altijd wel een boek over. De jaarlijkse Boekenweek is dan ook een leuke aanleiding om te kijken of je een mooi en/of interessant boek kan vinden.

Waarom een boekenweek?

Sinds 1932 is de Boekenweek hét jaarlijkse feest van het boek dat gevierd wordt in en met boekhandels, uitgeverijen, auteurs, bibliotheken en de media. De Boekenweek is ontstaan om zoveel mogelijk mensen te inspireren nieuwe boeken te kopen. Het is het mooiste en grootste jaarlijkse boekenfeest van Nederland, waarbij de liefde voor het boek het uitgangspunt is. Het doel en het belang van de Boekenweek staat, na al die jaren, nog steeds als een huis.

Tot slot: behoefte aan een tip voor een boek?

Met veel plezier heb ik laatst De Camino van Anya Niewerra gelezen. Een veelverkocht boek dat de NS Publieksprijs heeft gewonnen. Zo’n prijs zegt natuurlijk niet alles, maar in dit geval is de smaak van zoveel boekenkopers en stemmers wel te begrijpen. Het is een goed geschreven en spannende thriller over een vrouw die in het verleden van haar overleden echtgenoot duikt door de Camino, een eeuwenoude pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, te gaan lopen. Dat levert een verhaal op dat tot het einde spannend en informatief is. Dit beslist niet oppervlakkige boek wil je het liefst zo snel mogelijk uitlezen en dat noem je in goed Nederlands een “pageturner”! Het past ook nog eens bij het thema van de komende boekenweek. Laat je dus verleiden!

Misschien ook interessant?

Advertenties