Dansgroep van I’M In Motion Europees Kampioen

Donderdagochtend 9 mei 2024 verzamelde 20 dansers zich bij studio I’M In Motion in Alphen a/d Rijn om zich klaar te maken voor hun vertrek naar Duitsland om deel te gaan nemen aan het Europees Kampioenschap.

Om 10.45 uur vertrokken zij met 6 auto’s richting Kalkar – Duitsland om hier 4 dagen lang de gaan strijden voor de felbegeerde titel Europees Kampioen.

Voorrondes

Met maar liefst 2 groepen waren zij gekwalificeerd voor het EK. Donderdag mochten beide groepen in de zogenoemde 1st round beide dansen op het podium laten zien. Vanuit deze ronde werden 4 groepen gelijk geplaats voor de finale, de groepen die dit niet behaalde moesten op vrijdag 10 mei nog een keer op het podium verschijnen. De groep I’M UnigY mocht het spits afbijten en later in een andere categorie was het de beurt aan I’M UnitÁ.

Na een hoop spanning en wachten op de 1ste uitslag op het scherm kwam de uitslag, I’M UnigY moest vrijdag 10 mei nog een keer op het podium verschijnen in de 2nd round en I’M UnitÁ zou zaterdag gelijk de grote finale gaan dansen. Na toch een kleine teleurstelling hebben alle dansers zich herpakt en vrijdag niet 100 maar wel 500% gegeven op het podium, en…met succes. Want ook I’M UnigY wist zich naar de Final toe te dansen.

Finales

Zaterdag 11 mei was het de grote dag en de Finale voor I’M UnitÁ in de categorie: OPEN Over 18 – Intermediate/Advanced. De hoogste categorie binnen de wedstrijd. Een dans die eigenlijk binnen 2,5 maand tijd tot stand is gekomen maakte de deelname extra spannend omdat vele groepen al een heel seizoen trainen voor 1 dans. Vol overgave en passie stonden zij op het grote podium te strijden. Een spannende uitslag en lange zit volgde daarna met totaal 40 categorieën waarin zij als laatste aan de beurt waren. Met ontzettend veel trots kunnen we dan ook zeggen dat I’M UnitÁ 2de van Europa is geworden en deze prijs is dan ook met een hoop gegil en enthousiasme in ontvangst genomen.

Zondag 12 mei was het de beurt aan I’M UnigY voor de grote finale. Leuk om over deze groep te weten is dat dit 2 samengevoegde groepen zijn. I’M Syzygy (selectiegroep van locatie I’M Bodegraven) & I’M UnitÁ (choreography groep van locatie I’M Alphen).

I’M UnigY danste in de categorie: Modern/Contemporary Over 18 – Intermediate/Advanced en dus ook de hoogst haalbare categorie binnen het Europees Kampioenschap. Achter de schermen vloeide de tranen binnen de groep al voordat zij op moesten en met zoveel emotie en passie wisten zij hun dans boodschap ook over te brengen naar het publiek en de jury.

Wachten…..

In een grote cirkel (als een grote groepsknuffel) wachten zij in spanning de uitslag af. Het niveau was ontzettend hoog en dus zouden we met elke uitslag al ontzettend blij zijn…MAAR, I’M UnigY werd maar niet genoemd en toen opeens waren we al aangekomen bij de top 3. And the first place go’s to…..I’M UNIGY from THE NETHERLANDS!!!!!! Alle emoties & spanningen kwamen er uit en met grote vreugde namen de dansers de enorme beker in ontvangst! Het voelt nog als een soort droom maar wij kunnen toch echt zeggen, WIJ ZIJN EUROPEES KAMPIOEN.

Voor alle dansers en hun 2 coaches Fleur v Gent & Frency v Duijn waren het 4 onvergetelijke dagen die zij nooit zullen vergeten.
De komende tijd zullen zij nog intens gaan nagenieten van dit mooie resultaat maar ondertussen zal er ook weer hard getraind worden want een hoop van de dansers zullen 31 Mei te zien zijn op de Main Stage van het zomerspektakel in Alphen en 6 & 7 Juli zijn de eindshows van I’M In Motion.

Misschien ook interessant?

Advertenties