Dansgroep The Heat van Dance Departement is Europees kampioen geworden: “We hadden een uniek dansconcept”

Bij het Europees Kampioenschap DanceStars, gehouden in Wunderland Kalkar in Duitsland streden dansgroepen uit heel Europa om de fel begeerde kampioenstitel in verschillende categorieën moderne dans. Namens dansschool Dance Departement uit Hazerswoude-Rijndijk deden vier teams mee. Alle vier de groepen dansten zich in de eindfinales op zondag en dat is al een megaprestatie. Eén duo behaalde de 2e plek en The Heat sleepte de Europese titel Freestyle in de wacht.

Even voorstellen: Team The Heat

The Heat bestaat uit 11 meiden van rond de 20 jaar die allemaal nog aan het studeren zijn. Ze komen niet alleen uit Hazerswoude-Rijndijk maar ook uit Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Rijnsburg en Leiden. Een ding hebben ze gemeen, dansen is hun lust en hun leven. De meeste doen het al vanaf dat ze konden lopen. Als team dansen ze nu ongeveer 2 jaar samen. Trainster van de groep en choreografe van de winnende dans is de twintig jarige Emma van der Meij, die al vanaf haar vijftiende dansgroepen begeleidt. “We zijn heel blij met Emma, want ze is een heel creatieve dansdocent,” vindt de groep unaniem.

Thema telefoonverslaving

“Emma heeft het concept voor de dans ontwikkeld,” vertelt een van de dansers. “Het gaat er over dat iedereen tegenwoordig teveel op zijn telefoon zit. Ik was in de dans degene die als enig niet verslaafd was en probeerde de anderen met mijn dans te overtuigen de (kunststof)telefoons die zij in hun hand hadden weg te doen. Eerst werkt dat niet en maken ze mij ook verslaafd, maar uiteindelijk lukt het toch voor iedereen om de telefoon weg te gooien en is niemand meer verslaafd.”

Waarom waren jullie de beste?

“We waren niet tevreden over onze uitvoering tijdens de halve finales op vrijdag en kregen nog wat tips van de jury waar op te letten. Op zondag hadden we een perfecte uitvoering. Zo goed hebben we nog nooit met elkaar gedanst. Dat was ook wel nodig, want de concurrentie was groot. Zo was er een team die heel mooi een freestyle Oekraïense volksdans deed. Een ander team viel op door veel glitter en glamour. Wij hebben er geen showdance van gemaakt en hebben het qua kleding juist rustig gehouden in aardetinten en geprobeerd op te vallen door het bijzondere van ons concept. De dans was abstract en verhalend met een mix van allerlei dansstijlen door elkaar. En we hebben het in de finale natuurlijk perfect uitgevoerd. Blijkbaar waren we hierdoor juist onderscheidend.”

Geïnteresseerd?

The Heat is al weer volop aan het trainen voor de volgende wedstijd, namelijk het NK Hip Hop dat op zondag 2 juni wordt georganiseerd in Alphen aan den Rijn.  Ben jij geïnteresseerd in moderne dans, hip-hop, of streetdance dan kun je bij Dance Departement (dansschool van Sport2Bfit) terecht (dance-department.nl). Team The Heat zoekt voor het nieuwe seizoen weer dansers. Je kunt het team volgen op Instagram @theheat.dancedept.

Misschien ook interessant?

Advertenties