Da Costasingel kleurig en fleurig

Werkgroep Groen van dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost is al langere tijd met de gemeente in gesprek om in Hazerswoude-Rijndijk een echt dorpshart te realiseren. Het moet een plek zijn waar mensen graag naar toe gaan om elkaar te ontmoeten.

De winkels en bedrijven aan de Da Costasingel maken onderdeel uit van dit gebied. Alle inwoners van Hazerswoude zijn gebaat bij een attractief winkelgebied. Vele redenen voor het dorpsoverleg en Winkeliersvereniging Da Costa om aan te dringen op en mee te werken aan een aantrekkelijk dorpshart.

Daar hoort een groene, natuurlijke omgeving bij. Vorig jaar is de fontein geïnstalleerd. In 2025 zal het gebied rond de vijver aan de Da Costasingel worden vergroend.

Op dit moment wordt de W. Kloosstraat opnieuw ingericht. Dat geeft soms veel overlast voor dorpelingen en winkeliers. Daarom heeft de gemeente besloten om de Da Costasingel eenmalig op te fleuren met bloemtorens en bloembakken aan de bruggen van de bruggen in dit gebied.

Op woensdag 22 mei gaven Stephan van Dorp van de Werkgroep Groen en Bernadette Verhoef van het dorpsoverleg onder toeziend oog van Harry Elderhorst van Café The Piperbag een van de bakken voor de eerste keer water. Hierna zal het onderhoud worden gedaan door plantengroothandel Entree Vert. Zo zal de Da Costasingel er dit jaar kleurig en fleurig bijstaan!

Misschien ook interessant?

Advertenties