Cor Slagt

Buurman Patrick, bedankt voor het doorgeven van het stokje.

Ik ben Cor Slagt, geboren in de Beemster, 1955. Tijdens en na mijn studie aan de Hogere Zeevaart School voor Werktuigkundigen heb ik zo’n 7 jaar als machinist over de wereld zeeën gezworven, ruim 6 jaar op Tankers, van klein (T2), tot heeeel groot (VLCC), rederij Chevron Nederland (CTN). Nadat CTN gestopt was met schepen bemannen, werd ik gevraagd om te solliciteren op de Leidsche Energie Centrale. Hier heb ik 28 jaar stroom en stadsverwarming gemaakt, altijd in vol continu dienst. Het heerlijke van dit werk was de verantwoording en de vrijheid, geen baas in de buurt.

Beemster-Leiden op de motorfiets was te ver, via via in Koudekerk terecht gekomen. Huis met, uiteraard voor de motorfietsen, een garage. In de Beemster was ik als 16 jarige al Bes Bassist in de Fanfare. Ik zag KNA een keer spelen bij AH, mocht de Sousaphone van Huib Verbree even bespelen en zit nu al ruim 25 jaar achter de Bes Bas bij KNA, heerlijk om te doen.

Via mijn Tineke Lief, kwam ik als vrijwilliger, uiteraard machinist, bij waterscouts in Alphen met een schip, er werd weer gevaren. Sleutelen is een van mijn hobby’s, speciaal aan motorfietsen, Moto Guzzi. Na mijn pensionering, vervroegd, en 10 jaar op boerderij Landlust gewoond te hebben weer terug in Koudekerk. Met onze buren hebben we de steenbreek aktie uitgevoerd, tegels eruit, planten erin, en een heerlijke gezamenlijke tuin in ons wijkje gemaakt.

Ook kwam ik bij ons boekenhuisje terecht, een maal per week ruim ik hier op, en neem vaak erg leuke boeken mee. Vorig jaar werd ik machinist bij het PWA bad. Heerlijk, weer koud water warm maken, had ik al 35 jaar gedaan. Ik kom de machine kamer binnen en was meteen weer “thuis”. Via mijn Tineke ben ik opa, grootouder, geworden en zo kwam ik ook bij de Grootouders voor het Klimaat terecht, opa blijft strijden. Heerlijk bezig dus.

Het stokje blijft nog even in de buurt, ik geef het door aan Jan Kamphuis met wie ik het mooiste boeken kastje van Koudekerk gebouwd heb, Buurman en Buurman, en ik soms mag meerijden in zijn Triumph Stag.

Advertenties