BSC’69 komt zonder punten terug uit Bodegraven

Na twee vrije weken waarin niet om de punten werd gespeeld maar wel geoefend werd tegen respectievelijk RKDEO en Groeneweg ging het afgelopen zaterdag weer om het eggie tegen ESTO uit Bodegraven.

Thuis was, in het begin van het seizoen, simpel afgerekend met deze ploeg. Maar dat liep vanmiddag wel even anders. Levi en Senn, de twee pupillen van de week, waren zo sportief om in beide doelen te scoren zodat toch met een gelijke stand kon worden begonnen. Daar kwam al gauw verandering in want binnen de tien minuten lag de eerste bal al achter BSC doelman Levi Tuyt. Een soepele aanval kwam terecht bij de op de linkerflank totaal vrijstaande Yannick Saeijs en die krulde de bal prachtig in de verre kruising. Een foutje moet kunnen, maar dat diezelfde Yannick even later weer een enorme schietkans kreeg mocht eigenlijk niet gebeuren. Dit keer wist Levi Tuyt de bal met een magistrale redding uit de bovenhoek te tikken. Uitstel van executie bleek. Een paar minuten later viel na verdedigend gerommel in het strafschopgebied de bal voor de voeten van Coen de Groot van ESTO. Die bedacht zich geen moment en met een schuiver in de rechterhoek zette hij de stand op 2-0.

Met deze stand vond ESTO het wel prima en liet zich lekker terugzakken om BSC het spel te laten maken. Dat probeerden de groen/witten wel maar het leek wel of ze allemaal hun skischoenen nog aan hadden, zelfs degenen die niet op wintersport waren geweest. Tot halverwege de vijandelijke helft ging het nog wel maar zodra het Bodegraafse doel in zicht kwam ging het mis. Schoten gingen over en naast, maar nooit tussen de palen en de voorzetten waren allemaal een prooi voor doelman Tom Vink.

Vlak voor de rust leek het eindelijk een keer mee te zitten. In een bomvol strafschopgebied lag er opeens een BSC speler op de grond en resoluut wees scheidsrechter Wieman, terwijl hij dit wijzen met een snerpend fluitje benadrukte, naar de penaltystip. Dat zou lekker zijn zo vlak voor de pauze. Dan opeens overal verbaasde blikken. De leidsman dribbelde parmantig richting grensrechter Dijkzeul die plotseling met zijn vlaggetje omhoog stond. Zijn uitleg was zo overtuigend dat de scheidsrechter de gegeven strafschop annuleerde en de wedstrijd vervolgde met een vrije trap voor ESTO. Niet veel later verlieten beide teams het veld om het een en ander te bespreken. Trainer Abdullah Sari van BSC had wat dat betreft het meeste werk.

Na de pauze drong BSCwel aan maar de overtuiging was er die middag gewoon niet. Een schot van Lody Dijkhuizen en een kopballetje van Falco Henzen waren de enige te noteren “kansen”. ESTO stelde daar heel weinig tegenover maar die stonden dan wel met 2-0 voor. Vlak voor tijd kreeg hun overwinning nog wat meer glans toen Tom Beijeman een lage voorzet van de linkerkant doeltreffend afrondde.

Het lijkt erop dat BSC mogelijk sluimerende promotie-aspiraties maar in de daarvoor bestemde koelkast moet zetten en er eerst maar voor moeten zorgen niet in de gevarenzone terecht komen.

Volgende week thuis tegen het laag geklasseerde DOCOS maar die zijn met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden wel aan een inhaalrace bezig. Aanvang volgende week op sportpark “Ons Nieuwe Erf” 14.30 uur.

Misschien ook interessant?

Advertenties