BSC zwijnt en komt met 3 punten terug uit Langeraar

Altior was de ploeg die BSC de eerste punten afsnoepte in de vierde wedsstrijd van dit seizoen. Het beloofde dus een spannend potje te worden en deze voorspelling kwam ruimschoots uit.

BSC begon fel aan de wedstrijd en had een flink overwicht maar het was Rick Keyzer van Altior die de eerste 100% kans op zijn schoen kreeg. Levi Tuyt wist echter met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt te voorkomen.

Na bijna een half uur wordt Guido de Peinder met een perfecte pass van achteruit diep gestuurd. Zijn voorzet was iets te lang maar wordt door middel van een omhaal van Joep van Straalen weer voor het doel gebracht. De kopbal van de weer van een blessure herstelde Lijon Korving was niet super hard maar toch te machtig voor doelman Mike van Tol. Die zelfde van Tol was enkele minuten later opnieuw kansloos als Lucas Plag het strafschopgebied binnen dendert om deze sprint met een daverende kanonskogel af te sluiten.

Als de volgende vloeiende aanval via Job Splitthoff bij Joep van Straalen belandt haalt deze snoeihard uit. “Doelpunt” verwacht iedereen maar de arm van een verdediger op de lijn voorkomt een geheide goal. Scheidsrechter van der Maat denkt daar als enige anders over en geeft een corner. Die levert niets op en met een toch wel tevreden gevoel gaat BSC aan de thee.

De tweede helft heeft een totaal ander spelbeeld

Trainer Arjan van der Laan zal de jongens van Altior wel even duidelijk gemaakt hebben dat er uit een ander vaatje getapt zou moeten worden. Dat gebeurde dan ook en de Langelaarders waren de hele tweede helft de bovenliggende partij. Lody Dijkhuizen zorgde weliswaar voor gevaar door een verdwaalde voorzet bijna in de kruising te zien verdwijnen en ook Joep van Straalen was gevaarlijk toen hij alleen voor de keeper verscheen maar beide mogelijkheden werden door de al eerder genoemde Mike van Tol onschadelijk gemaakt. Voor de rest was het alleen Altior dat de klok sloeg. Zeker na het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Falco Henzen bleek BSC een team dat zoekende was en de bal maar niet in de ploeg kon houden.

Het wachten was op de aansluitingstreffer en die kwam er na ruim een uur. Aanvoerder Ed van der Weijden liep, met de bal aan zijn voet, dwars door de BSCverdediging om deze daarna koel in de verre hoek te schuiven.

5 Minuten later veerde de tribune omhoog toen iedereen de gelijkmaker al in de touwen zag hangen maar BSC keeper Levi Tuyt voorkwam de treffer met een magistrale redding. Altior bleef de BSC verdediging bestoken met lange hoge ballen en in de laatste minuten zorgde die nog voor twee grote kansen. Gelukkig voor BSC werden die niet benut en met de tong op hun schoenen sleepten de groen/witten de drie punten over de streep. Over het spel kunnen heel wat verbeterpunten genoteerd worden maar over de inzet kan niemand kritiek leveren. Die was hartverwarmend.

Door puntverlies van zowel Soccer Boys als Aarlanderveen staat BSC nu alleen op de tweede plaats, drie puntjes achter periodekampioen Koudekerk. Volgende week ontvangen we Aarlanderveen. Iedereen kan zich nog het pak slaag herinneren dat we daar opliepen. Tijd voor revanche dus. Dus sfeerteam, zaterdag de muziek nog een tandje harder en publiek: We rekenen op jullie steun.

Misschien ook interessant?

Advertenties