BSC wint van RKDES en heeft nog steeds kans op de titel

Trainer de Jong van RKDES voorspelde twee wedstrijden geleden dat zijn ploeg geen puntverlies meer zou lijden dit seizoen. Twee potjes later moet hij lijdzaam toezien dat die teller al op vijf staat. Vorige week een gelijkspel bij TAVV en vanmiddag een kansloze nederlaag bij BSC.

Jubileum

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een blijk van waardering aan het adres van Jelle Verhoeff. Hij kreeg een mooi ingelijst shirt als dank voor 400 wedstrijden in het shirt van de Benthuizenaren.

Overwicht

BSC begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen twee minuten doet zich al een flinke kans voor. Een voorzet van Joep van Straalen wordt via Romé Thies verlengd naar Lucas Plag maar die weet keeper Kraak niet te verschalken. Het spel speelt zich de rest van de eerste helft vooral af op de helft van de Kudelstaarters maar de gasten zijn toch twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst is er een scrimage als doelman Levi Tuijt een bal los laat en de bal net over geschoten wordt. Als Ruben Onderwater vlak daarna uit de draai een schot lost verdwijnt de bal via de bovenkant van de lat richting veld vier. De rust breekt aan met een stand waar beide ploegen eigenlijk niets aan hebben.

Tien minuten na de pauze wordt gelegenheids-linksbuiten Lucas Plag diep gestuurd. Hij trekt naar binnen en vuurt een verraderlijk laag schot los waar Kraak nog wel een handje achter kan krijgen maar Joep van Straalen is er als de welbekende kippetjes bij om het balletje simpel in het lege doel te schuiven. Vlak daarna verdubbelt Lijon Korving bijna deze score maar zijn kopbal op een afgemeten voorzet van Lody Dijkhuizen verdwijnt rakelings over de lat.

RKDES weet dat alleen de winst uitzicht geeft op het kampioenschap en probeert BSC met lange ballen in de problemen te brengen. Veel effect sorteert dit echter niet en het is zelfs Thijs de Ruiter die nog het dichts bij de gelijkmaker is. Zijn van richting veranderde voorzet wordt gelukkig prima gepareerd door Levi Tujt. De daarop volgende corner levert geen enkel gevaar op. Zo bereikt BSC eigenlijk zonder al te veel problemen het einde van de wedstrijd.

Het is afwachten wat concurrent Koudekerk gedaan heeft. 4-3 gewonnen in de laatste minuut, das balen maar onze doelstelling van vandaag is gehaald, winnen van RKDES.

Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn er nog 2 ploegen over voor het kampioenschap. Koukerk en BSC. Wie had dat verwacht na de promotie van vorig jaar.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het tegen degradatie strijdend Lugdunum terwijl Koudekerk bij RVC’33 op bezoek gaat. Alleen bij een nederlaag van Koudekerk en een overwinning van BSC zijn de Benthuizenaren kampioen. Mocht dit niet lukken zijn ze opnieuw veroordeeld tot de loterij van de nacompetitie.

Misschien ook interessant?

Advertenties