Bevrijdingsvuur komt naar de Dorpskernen Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en Boskoop

Zondag 5 mei is het weer zo ver. Na de herdenking op 4 mei haalt een delegatie uit de gemeente traditiegetrouw het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Vanuit Alphen gaat het vuur vervolgens via een rijtoer met historische legervoertuigen naar bevrijdingsmonumenten in de dorpen.

Bevrijdingsvuur komt aan in Alphen aan den Rijn

Het vuur wordt ’s nachts, hardlopend over ongeveer 80 kilometer, naar de gemeente Alphen aan den Rijn gebracht. Vervolgens brengen de lopers, onder begeleiding van de Vrij aan de Rijn tour en the Band of Liberation (Army Band), het vuur bij Burgemeester Spies op het Burgemeester Visserpark. Daar wordt dan officieel, door middel van het aansteken van het vuur bij het verzetsmonument, de Bevrijdingsdag geopend.

Vanaf ongeveer 13.30 zullen Scouting Alphen, Scouting Willem Barentsz, Scouting Mr. Van Daalgroep, kinderen uit Benthuizen en de leden van Scouting Rheijnewoud, het vuur verder verspreiden naar de dorpskernen Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en Boskoop. Dit allemaal onder begeleiding van de ruim 30 voertuigen van de Vrij aan de Rijn tour 2024.

Verwelkom de stoet langs de route door Koudekerk en de Rijndijk

Rond 14.10 zal de stoet over de Hogewaard in Koudekerk rijden om vervolgens via de brug, de Melkweglaan, de Joseph Haydnlaan en de Jacob van Lennepkade op de parkeerplaats van Sport2Bfit te stoppen voor een bakje koffie of thee.

De chauffeurs vinden het superleuk wanneer zij met vlaggen en zwaaiend publiek vanuit Koudekerk en Hazerswoude een warm welkom krijgen.

Nadat de kinderen het vuur bij het monument aan de Bilderdijklaan hebben gebracht is iedereen van harte uitgenodigd om samen met de chauffeurs een bakkie te drinken en de voertuigen te komen bewonderen.

Om 14.55 zal de stoet verder rijden via de Da Costasingel en de Potgieterlaan richting Benthuizen waar het vuur bij het nieuwe monument zal worden ontstoken. Rond 16.00 is de hele stoet op Boskoop waar het laatste stop moment is. Daar zullen de wagens in het centrum nog een klein uur te bewonderen zijn.

U komt toch ook zwaaien zondag 5 Mei? Hang de vlag uit en neem vlaggetjes mee! 

Misschien ook interessant?

Advertenties