Bartjan Rijkaart gaat 112 nieuws verslaan

De Groene Hart Koerier heeft er een vrijwilliger bij die 112 nieuws van de brandweer en politie gaat verslaan. De berichten zullen op Facebook en de Nieuwswebsite worden gepubliceerd.

Wanneer er verkeersongevallen plaatsvinden, een brand moet worden geblust of andere zaken  gebeuren waarvoor de politie en/of brandweer moet uitrukken wil Bartjan Rijkaart er als het even kan verslag van doen met zijn camera.  In het dagelijks leven is de 18-jarige werkzaam als beveiliger bij het LUMC-ziekenhuis in Leiden, maar daarnaast is hij al vier jaar enthousiast fotograaf.

Liefst zelf branden blussen

“Ik was graag bij de vrijwillige brandweer gegaan, maar omdat ik in het buitengebied van Hazerswoude-Dorp woon, is dat te ver van de brandweerkazerne om er echt snel te kunnen zijn,” vertelt Bartjan. “Ik vind het boeiend werk wat de brandweer doet en vind het leuk om te volgen wat zij en de politie doen in onze regio. Het volgen van de meldingen kan ik ook mooi combineren met mijn hobby fotografie. Ik heb zo al aardig wat mooie foto’s kunnen maken en er ook al een aantal verkocht aan dagbladen.” De meldingen volgt hij via de P2000 pager.

Ervaring opdoen in de persfotografie

Bartjan wil zijn netwerk als persfotograaf graag uitbreiden en meer bekendheid krijgen. Want er met camera met telelens op uit trekken wil hij als hobby naast zijn werk als beveiliger graag uitbreiden. “De Groene Hart Koerier is daarvoor een mooie opstap,” aldus de fotograaf. En mochten wij als Groene Hart Koerier een speciale wens hebben voor het maken van foto’s, dan wil hij ook daarin graag wat voor onze digitale krant betekenen.

Wij zijn heel blij met deze jeugdige aanwinst van ons verslaggeversteam!

Misschien ook interessant?

Advertenties