B.S.C. – Prima pot tegen Lugdunum!

B.S.C. is de tweede seizoenshelft prima begonnen. Niet alleen werd het Leidse Lugdunum zonder punten terug naar Leiden gestuurd, maar ook speelden de Benthuizenaren een heerlijke pot voetbal.

De gehele wedstrijd waren de Benthuizenaren de betere ploeg en met soms heerlijk combinatievoetbal werd de Leidse tegenstander van het bekende kastje naar de even beroemde muur gestuurd. Bijna zorgde Lugdunum zelf voor het eerste Benthuizer doelpunt, want na een misverstand tussen een verdediger en de keeper hobbelde de bal net langs de voor hen gelukkige kant van de paal. Even daarna haalde B.S.C.’er Stijn van Leeuwen, die deze wedstrijd een van de uitblinkers was, snoeihard uit op doel van Lugdunum keeper Michael Verhoef, die de afgelopen 7 seizoenen nog de betrouwbare sluitpost van B.S.C. was. Die kon er nog net een handje achter krijgen. Doelpunten voor B.S.C. hingen in de lucht, maar bleven daar ook hangen want na het nemen van een ingestudeerde corner zag Guido de Peinder zijn schot net over de lat scheren en weigerde de bal ook na een kopbal van Joep van Straalen en een schot van opnieuw Stein van Leeuwen niet het gewenste netje op te zoeken. Pas na zo’n veertig minuten mocht de van de kou kleumende B.S.C. keeper Levi Tuijt dan eindelijk de handen uit de mouwen steken op een eerste kans voor Lugdunum. Met een gevoel van onmacht en onrecht maakten de B.S.C. supporters al aanstalten om in de rust in de kantine een drankje te gebruiken dat troost en warmte zou moeten geven. Maar net voordat zij de werkelijke gang naar die kantine maakten, draaide Romé Thies prachtig weg van zijn tegenstander en speelde hij de bal direct naar de mee opgekomen Guido de Peinder. Die leek eigenlijk al te ver naar voren te zijn om nog kansrijk uit te halen, maar uit een onmogelijke hoek lobde hij de bal over de bij de eerste paal staande Verhoef. Met een heerlijke boog verdween de bal in de uiterst verre hoek. Die 1-0 voorsprong deed ongetwijfeld het drankje in de kantine, maar zeker de gloeiendhete thee in de rust veel lekkerder smaken.

Zo direct aan het begin van de tweede helft leek B.S.C. nog niet helemaal bij de les te zijn. Dat leverde bijna de gelijkmaker op. Ozan Isiter van Lugdunum kreeg onverwacht een levensgrote kans. Maar waarschijnlijk schrok hij daar zo van dat zijn schot niet eens tussen de palen belandde. Een kopbal van Joep van Straalen na een afgemeten voorzet van Romé Thies bleek een stuk gevaarlijker! Maar met een katachtige reactie kon Lugdunum-keeper Verhoef de bal nog net over de lat tikken. Toen kort daarna diezelfde Van Straalen een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg plantte hij zijn maatje 46 zo hard tegen de bal dat deze als een raket in de bovenhoek verdween. Keeper Verhoef heeft die bal waarschijnlijk nooit gezien, maar alleen maar gehoord. Roel van der Valk had, na een combinatie dwars door de Leidse verdediging, de 3-0 op zijn schoen maar dit keer was Verhoef baas over de situatie. Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Lochtenberg om half 5 voor het einde floot was iedereen het er over eens dat B.S.C. een prima pot op de kunstmat had gelegd en dik verdiend de drie punten in de knip gestoken had.

Volgende week speelt B.S.C. de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Die wordt gespeeld in Kudelstaart, dat de supporters tot nu toe alleen kennen van de avonturen van Bassie en Adriaan. RKDES is daar de tegenstander. Ook daar wordt om 14.30 uur begonnen.

Misschien ook interessant?

Advertenties