B.S.C . laat de punten in Kudelstaart

Met drie punten achterstand op koploper vv Aarlanderveen begon B.S.C. aan de wedstrijd tegen het Kudelstaartse RKDES. Na afloop bleek dat verschil nog steeds het zelfde. Niet omdat beide ploegen hun partij hadden gewonnen maar omdat beide ploegen afgelopen zaterdag de punten aan de thuisclub hadden gelaten. Waar Aarlanderveen met 3-2 ten onder ging in Reeuwijk tegen RVC’33 gingen de Benthuizenaren in Kudelstaart met 3-1 de kuikenbak in, zoals dat zo mooi heet.

De eerste tien minuten in Kudelstaart waren vooral voor de thuisclub. Overigens zonder tot doelrijpe kansen te komen. Toen B.S.C.  na die beginperiode het initiatief langzamerhand wat over nam was het wèl meteen bijna raak. Stijn van Leeuwen werd knap vrijgespeeld en vanaf zo’n kleine 30 meter haalde hij uit. Het geluid van die knal op de lat klonk heerlijk, maar de B.S.C.’ers  hadden de bal ongetwijfeld liever enkele centimeters lager willen zien. En na een uitstekende aanval kort daarna was de afronding door B.S.C. net niet scherp genoeg om de Kudelstaartse keeper te passeren. Dan is het aan de andere kant uit het niets opeens wel raak. Uit een vrije trap, die door scheidsrechter Joost Hoogerbrugge een RKDES was gegeven, werd de bal hoog voor de zogeheten pot geslingerd. En terwijl er zich ongeveer 15 hoofden in het strafschopgebied bevonden koos de bal precies het kruintje van B.S.C.’er Lucas Plag. Dat kruintje liet die bal zo van richting veranderen dat hij onhoudbaar voor eigen keeper Levi Tuyt in de bovenhoek verdween. Een flinke domper voor B.S.C. dat daarna de tegenstander zich logischerwijs zag terugzakken om van daaruit te proberen met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen. De enige nog voor de rust nog te vermelden wapenfeiten waren een vlammend schot van afstand van de Benthuizenaren en een ouderwetse scrimmage voor het B.S.C .-doel waarbij doelman Levi Tuijt met een katachtige reactie de 2-0 ternauwernood kon voorkomen.

Na de rust was B.S.C. weliswaar de bovenliggende ploeg, maar het bleef voor de ploeg weer eens zo’n middag van slordig spel en het verlies van zelfvertrouwen. Met enkele wissels probeerde trainer Sari het tij te keren. Maar toen bij knullig uitverdedigen de bal zomaar in de schoenen van de RKDES-spits werd geschoven betekende dat 2-0 voor de thuisploeg. Opbouwen werd daarna door B.S.C. ingeruild voor de lange bal en hoewel daaruit enige hachelijke situaties en het nodige gevaar ontstonden, bleven treffers uit. Een vlammend schot van Lody Dijkhuizen kwam nog het dichtst bij een verdiende B.S.C.-treffer, maar zijn schot vloog via de vingertoppen van de RKDES-keeper net over de kruising. In de absolute slotfase kreeg B.S.C. een strafschop die door  Guido de Peinder werd verzilverd. Met nog een paar minuten op de klok speelde B.S.C. “alles of niets”. Een razendsnelle counter besliste de wedstrijd definitief en met een 3-1 nederlaag droop B.S.C. af. Dit was Kudelstaart, goedemiddag.

Voor B.S.C. was dit de vierde nederlaag in zeven uitwedstrijden. En met het gegeven dat in deze 3e klasse A veel ploegen heel dicht bij elkaar staan is het voor B.S.C. gewoon oppassen geblazen. Gelukkig volgende week weer een thuiswedstrijd. Maar dan wacht vv Zwammerdam als moeilijke tegenstander. B.S.C. begint om 14.30 uur aan die klus!

Misschien ook interessant?

Advertenties