B.S.C. gelukkig met winst tegen vv  Zwammerdam

Zwammerdam begon de wedstrijd vol overtuiging. Met prima combinatievoetbal werd B.S.C. teruggedrongen. Maar net zoals in de wedstrijd in Zwammerdam ging hen dat goed af tót de 16 meter. Van veel gevaar voor het doel was nauwelijks sprake.

Eén aanval was bijna succesvol maar een uitstekende redding van B.S.C.-doelman Levi Tuijt voorkwam een doelpunt. B.S.C. bleek plotseling wél  doeltreffend. Uitblinker Stijn van Leeuwen bediende met een prima dieptepass de wegsprintende Joep van Straalen en die maakte geen fout toen hij daarmee oog in oog met de Zwammerdamse keeper stond. Het mannetje van het scorebord werd aan het werk gezet. Na een klein half uur kon de volle tribune volop genieten van de mooiste  B.S.C.-aanval van die middag. Een prachtig een-tweetje tussen Lody Dijkhuizen en Guido de Peinder sneed dwars door de verdediging van de Dammers en werd door eerstgenoemde snoeihard op het doel geschoten. Helaas stonden die middag de doelen iets te ver naar links, want B.S.C. moest het alleen maar doen met het prachtige geluid van een op de paal afketsende bal. Het volgende een-tweetje, tussen Romé Thies en Stijn van Leeuwen was misschien iets minder spectaculair maar zeker een stuk doeltreffender. Een deze tweede assist van al eerder geroemde Stijn betekende al weer de vierde competitietreffer voor de pas 16 jarige Romé.

Geen vuiltje aan de lucht leek het. En na de pauze leek de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit te gaan. Totdat er een heus kaartenfestival in de tweede helft begon.

Romé Thies wordt vervangen door Jelle Verhoeff.

Jelle Verhoeff, die net de moegestreden Romé Thies was komen vervangen, sprintte meteen achter een diepe bal aan maar raakte met een uitzwaaiende arm de laatste verdediger in het gezicht. Die ging gewillig en kermend naar de grond. Scheidsrechter Verbij werd direct daarop overlopen door Zwammerdamse spelers en overmand door zoveel vocaal geweld besloot hij Verhoeff direct rood voor te schotelen. Uiteindelijk kon Jelle Verhoeff toch gefeliciteerd worden want met deze rode kaart na 18 seconden speeltijd verdreef hij Marcio Santos uit de recordboeken. Die had in 1996 als Ajaxspeler in de wedstrijd tegen PSV wel 19 seconden nodig om van het veld gestuurd te worden.

Erg lang had Zwammerdam geen profijt van de “man meer situatie” want even later ging Zwammerdamaanvoerder Lars Kremer met al een gele kaart op zak opnieuw in de fout door Lody Dijkhuizen in een totaal ongevaarlijke situatie onderuit te schoffelen. Toen Zwammerdam na een overtreding van Yanik Tuyt (waar hij wonder boven wonder geen kaart voor kreeg) een penalty benutte werd het nog wel even spannend, maar echt in gevaar kwam B.S.C. niet meer. Met veel irritatie over en weer werd de wedstrijd uitgespeeld en na het eindsignaal overheerste bij B.S.C. de blijdschap over de drie punten die op het tandvlees binnengesleept waren. Want het was niet een echt goede wedstrijd van B.S.C. maar met de punten in de knip maalde niemand daarover.

Nu twee weken geen competitievoetbal. De volgende wedstrijd speelt B.S.C. op 24 februari tegen ESTO in Bodegraven.

Misschien ook interessant?

Advertenties