B.S.C.’68 raakt koppositie kwijt

B.S.C. had zich uitstekend voorbereid op de wedstrijd tegen SJZ, de nummer drie in de competitie. Afgelopen dinsdag nog had B.S.C. in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag, het Waddinxveense Be Fair van de mat gespeeld door ze met 7-0 terug sturen. Verder had trainer Sari de wedstrijdbespreking opgeluisterd met behoorlijk wat info over de tegenstander van vanmiddag. Onder heerlijke omstandigheden werd er precies om half drie afgetrapt en zoals verwacht zocht de thuisclub meteen de aanval. Toch was het SJZ dat het eerste kansje kreeg, dat overigens gemakkelijk onschadelijk werd gemaakt door keeper Michael Verhoef.

Daarna was het tot twee keer toe B.S.C. dat dicht bij een doelpunt kwam. Eerst bleek het doel net iets te laag toen een bal door Jelle Verhoef na een pass van Falco Henzen richting de kruising werd verlengd en daarna stond diezelfde Jelle na dom balverlies van de SJZ plotseling oog in oog met doelman Oscar Koek van SJZ. De doelman kwam als overwinnaar uit de strijd en SJZ haalde opgelucht adem. De Zoeterwoudenaren leken merkbaar voor het binnenhalen van een punt gekomen om plaatsing voor de nacompetitie veilig te stellen. B.S.C. probeerde juist het toetje van de nacompetitie te vermijden. Met acht of meer man achter de bal bleek het voor B.S.C. moeilijk om kansen te creëren.  En als dat al mocht lukken, dan was daar wel SJZ keeper Koek die waarschijnlijk een magneet onder zijn shirt had verstopt, want alle ballen leken ondanks totaal andere bedoelingen rechtstreeks op hem af te komen. En zo hield B.S.C. de tegenstanders uit Zoeterwoude eigenlijk constant onder druk en kwamen de twee voorwaartsen van SJZ niet verder dan wat dappere, maar kansloze pogingen. Met dat beeld en met de voor B.S.C. teleurstellende beginstand van 0-0 brak de rust aan.

Na de pauze verscheen hetzelfde beeld op het veld. B.S.C.-trainer Sari probeerde na een uur nog een impuls te geven door de twee routiniers Lody Dijkhuizen en Jelle Verhoeff te vervangen. Zijn opzet  bleek niet te lukken. SJZ kreeg meer grip op het middenveld en langzamerhand was er van een overwicht van B.S.C. geen sprake meer. Toch was het invaller Lijon Korving die uit een scrimmage voor het SJZ doel de bal richting de kruising prikte. Het was echter weer keeper Koek die met een weergaloze redding een doelpunt voor B.S.C. kon voorkomen. Toen scheidsrechter Gok, in deze sportieve en door hem zeer goed geleide wedstrijd, SJZ-speler Marc Griffioen zijn tweede, dus rode kaart, gaf voor een grove, onbegrijpelijke en totaal onnodige overtreding en daarbij aangaf dat er nog 7 minuten bijkwamen, kwam er nog even hoop in de groen/witte harten van de B.S.C.’ers. Maar gescoord werd er niet meer. Omdat vv Zevenhoven met 4-3 net iets te sterk bleek voor het Leidse LSVV werd in de kopposities van plaats gewisseld en werd B.S.C. opnieuw achtervolger. Met nog twee wedstrijden en de marge van maar één punt en met ook een doelsaldo van maar één doelpunt verschil is het nog bloedstollend spannend in deze eindfase van de 4e Klasse A van de KNVB.

Volgende week zaterdag reist B.S.C. naar Noorden om daar de op een na laatste competitiewedstrijd op het sportpark aan de Gerberastraat 46 te spelen tegen NSV’46. Daar wordt om half drie afgetrapt.

Misschien ook interessant?

Advertenties