B.S.C.’68 naar de finale nacompetitie

Ook dit jaar weer mag B.S.C. een poging doen om via de nacompetitie naar de 3e Klasse van de KNVB te promoveren. In die poging moest afgelopen zaterdag worden aangetreden tegen rkvv Meerburg uit Zoeterwoude-Rijndijk. De temperatuur, die de 30 graden aantikte weerhield de thuisclub er niet van om meteen vol gas te geven. Met de voor B.S.C. zo gebruikelijke pech bij het scoren werd al binnen tien minuten tot twee keer toe de Meerburgse paal geraakt. Natuurlijk had de grote schare B.S.C.-supporters vele malen liever het geruststellende ruisen van het net gehoord, maar ze moesten het doen met de doffe dreunen van de bal op de paal. Maar daarmee werd al snel duidelijk dat B.S.C., zeker in dit stadium, een maatje groter was dan de Meerburgse tegenstanders. En daar gingen die Benthuizense toeschouwers dus nog eens lekker voor zitten. Na een klein een half uurtje was het aanvoerder Falco Henzen die (opnieuw) de aandacht trok. Hij slalomde langs een paar Meerburgse verdedigers, werd op de zestienmeterlijn uit balans gebracht maar kreeg het toch nog voor elkaar om de bal richting doel te krijgen. Een “rollertje” weliswaar maar wel eentje waar de Meerburgse doelman zich om welke reden dan ook volledig op verkeek. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn en “Ons Nieuwe Erf” ging volledig uit haar dak. De deze middag in het blauw gestoken “zwart/witten” gingen er na dit doelpunt wat steviger tegenaan, wat resulteerde in een aantal gele kaarten. Het wachten was op de bevrijdende tweede B.S.C.-treffer, maar die kwam er voor de rust vooralsnog niet.

Met het spelbeeld van de eerste helft en gezien de grote hoeveelheid kansen was iedereen het erover eens: B.S.C.  zou ongetwijfeld in de tweede helft verder uitlopen. Maar dat liep toch even anders.

Meerburg kwam beter uit de kleedkamer dan de gastheren en dat resulteerde in wat meer evenwicht in de wedstrijd. Met lange ballen probeerde Meerburg de verdediging van B.S.C. wat in de problemen te brengen. Eén van die pogingen werd door B.S.C.-keeper Michael Verhoef verkeerd ingeschat, waarna het voor de Meerburger Floris Hazenberg een koud kunstje werd om de bal binnen te koppen. Hierna ontstond een wedstrijd zoals je eigenlijk elke week zou willen zien! Hoewel de hitte zijn tol ging eisen en er hier en daar de eerste krampgevalletjes zichtbaar werden nam B.S.C. het initiatief weer over en stapelden de kansen zich op. Meerburg-keeper Mike de Rooy herstelde zich echter voortreffelijk van zijn blunder in de eerste helft en hield Meerburg met een paar prima reflexen in de race. Met de tong op de schoenen werd door beide teams het laatste fluitsignaal gehaald van de prima fluitende scheidsrechter Jaap van Drunen.

Niet echt het laatste fluitsignaal want er moest nu twee keer 15 minuten worden verlengd. Meerburg, dat vorige week ook al 120 minuten aan de bak moest, werd weer teruggedrongen en opnieuw bleek bij prachtige kansen het gebrek aan scorend vermogen bij B.S.C. Zeker vier opgelegde kansen werden om zeep geholpen en Meerburg probeerde vanzelfsprekend met langzaamaanacties de penaltyserie te halen. Maar toen gebeurde het dan toch! Good old Jelle Verhoeff stuurde Guido de Peinder (de absolute uitblinker van die middag) de diepte in en die leverde een perfecte voorzet af op het bolletje van diezelfde Jelle Verhoeff en als een raket verdween de bal in de kruising. 2-1. En toen B.S.C.’er Joep van Straalen in minuut 110 met een gortdroge knal in de uiterste hoek de 3-1 aantekende leek de buit voor B.S.C. binnen. Maar zoals het een echte thriller betaamt was de koek nog niet op. Met nog een minuut of drie te spelen kreeg Meerburg een penalty toegekend van scheidrechter Van Drunen. En terwijl Kas van der Werf zijn aanloop nam om de door Meerburg verkregen penalty in het doel te rammen, liep B.S.C.’er Jelle Verhoeff vrolijk en zij aan zij met hem mee om daarna met een perfecte sliding de bal voor de voeten van de strafschopnemer weg te glijden. Deze rariteit leverde Verhoeff natuurlijk een gele kaart op, maar in de dugout van Meerburg bleek deze rariteit op z’n zachtst gezegd niet als grappig te worden ervaren, waarvan luidkeels en met verkeerde woordkeuzes blijk werd gegeven. Toen de rook weer wat was opgetrokken durfde de aanvankelijke strafschopnemer het meer aan en was het medespeler Klumperman die het vonnis voltrok. Dat betekende 3-2 met nog korte tijd te gaan. Een offensiefje van de gasten uit Zoeterwoude zat er niet meer in. De kaars was duidelijk op.

Net als vorig jaar bereikt B.S.C . dus de finale van de nacompetitie. De finale strijd om een plaats in de 3e Klasse van de KNVB vindt zaterdag 17 juni plaats op sportpark Zegersloot, de thuishaven van ARC in Alphen aan de Rijn. Tegenstander is CVC Reeuwijk en de wedstrijd vindt plaats De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Misschien ook interessant?

Advertenties