Alphense orgeldag

Zaterdag 6 juli vindt voor het eerst een Alphense Orgeldag plaats met verschillende deelnemende kerken met bijzondere orgels in Alphen aan den Rijn.

Start van deze Orgeldag is om 10 uur in de Oudshoornsekerk. Na ontvangst met een kopje koffie volgt een korte uitleg over het orgel en de historie. Vervolgens speelt Ad Hesseling op het orgel, onder andere muziek van Pieterszoon Sweelinck en Mozart.

Om 11 uur inschepen in een open boot (praam) voor een boottochtje over de Rijn naar het centrum van Alphen aan den Rijn en aan meren bij de Maranathakerk. Hier is een orgelpresentatie door stadsorganist Simon Stelling, dat omstreeks 11.30 uur begint met muziek van J.S. Bach.

Daarna (13.00 uur) lunchen bij Brasserie ‘de Burgemeester’ in de Julianastraat.

De volgende orgelpresentatie is om 14.00 uur in de Bonifaciuskerk, op loopafstand van Brasserie ‘de Burgemeester’, door de organist Alexander Schippers. Hier kunt u luisteren naar muziek van César Franck en Louis Vierne.

Vervolgens wandelen naar de Adventskerk, die u van binnen kunt bewonderen, met of zonder rondleiding over de geschiedenis van de kerk en het orgel. De finale van deze Alphense Orgeldag is om 16.00 uur in deze kerk waar Simon Stelling opnieuw zal spelen, ditmaal op het unieke Steinmeyer-orgel, de orgelsymfonie no.5 van Charles-Marie Widor. 

Daarna bij de Maranathakerk inschepen voor de terugtocht naar de Oudshoornsekerk, waar nog een drankje en een hapje klaarstaan als afsluiting.

Voor meer informatie zoals alle muziekstukken, die tijdens de concerten worden gespeeld en inschrijven voor deze Alphense Orgeldag bezoekt u deze website.

Als u de route per voet of fiets wilt afleggen bezoekt u deze webpagina.

De kosten van deze Alphense Orgeldag zijn € 30,00 (varen, lunch en een hapje en een drankje).

Wel naar de concerten luisteren, maar niet deelnemen aan het hele programma? U bent van harte welkom in één of alle deelnemende kerken op de genoemde tijden. De toegang is gratis.

Tot ziens tijdens de Alphense Orgeldag!

N.B. Tijdens deze Alphense Orgeldag is de Adventskerk vanaf 12 uur geopend. Er zal GEEN lunchconcert zijn om 12.30 uur in de kerk. Maar u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen, een mooie zelfgemaakte kaart of een cd met muziek van het Steinmeyer-orgel te kopen (alleen contant betalen mogelijk) en om 16.00 uur naar het slotconcert van de Alphense Orgeldag te komen luisteren.

Misschien ook interessant?

Advertenties