Alphen Vitaal en 20 van Alphen gaan samenwerking aan om nog meer jeugd te activeren

Op zondag 3 maart vindt de jaarlijkse openingsklassieker van het hardloopseizoen plaats; dé Keukenwarenhuis.nl 20 van Alphen. Natuurlijk ontbreken dit jaar de jeugd en familie afstanden niet.

De 1 km en de 2,5 km zijn de afgelopen edities in populariteit gestegen. “Logisch” aldus voorzitter Ronald Verkade “bij deze lopen staat plezier voorop en wat is er nu leuker dan deelnemen met je school, je sportclub of met je familie”.  Om deelname nog laagdrempeliger te maken, is vorig jaar het inschrijfformulier voor groepen aangepast. Op deze manier heeft de kartrekker binnen een school of club veel minder zorgen aan het inschrijven van de kinderen en het organiseren van de betaling.

Alphen Vitaal sluit zich aan bij de uitspraak van Verkade. “Ook bij onze activiteiten staat plezier in het bewegen hoog in het vaandel. Net als  samen met anderen bewegen. Dit laatste zien we vooral terug bij de deelname aan de vakantie activiteiten. Bewegen met de vriendjes of vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s, de buurvrouw of buurman, leeftijdsgenoten etc.. Vooral samen iets doen dus.” Alphen Vitaal probeert zo veel mogelijk inwoners in beweging te krijgen, waarbij buitenschoolse activiteiten voor kinderen een van de speerpunten is. Alphen Vitaal stimuleert hen om naast hun vaste sportmomenten in de week, zoveel mogelijk buiten te spelen, elkaar op te zoeken, deel te nemen aan activiteiten en daarmee is een evenement als de 20 van Alphen een mooie aanvulling.

“Afgelopen editie deden een tiental scholen van het basisonderwijs mee aan deze afstanden. Het deelnemersveld werd aangevuld met kinderen van bijvoorbeeld sportverenigingen, maar ook hele gezinnen komen over de finish. Allemaal met een grote lach!” Komende editie hopen we echter op nog meer deelnemende basisscholen. Om hen extra te stimuleren om mee te doen met de 20 van Alphen stelt Alphen Vitaal, net als vorig jaar, pakketten met buitenspel artikelen beschikbaar voor de scholen waarvan procentueel de meeste leerlingen meelopen met het evenement. De basisschool met de meeste deelnemers ontvangt een pakket ter waarde van € 500,- vol met sportief buitenspeelgoed voor op het schoolplein. Voor nog eens vier scholen staat een pakket t.w.v. € 250,- klaar. Aanmelden voor groepen: Scholen en Verenigingen | 20 van Alphen

Misschien ook interessant?

Advertenties