Alphen aan den Rijn ‘maakt gezond gewoon’

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni) vragen we samen met andere JOGG-gemeenten door heel Nederland, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

De gezonde keuze is nu nog niet altijd de makkelijke en dat zou wel zo moeten zijn. Met de JOGG-aanpak werken we aan een structurele verandering. Gemeente Alphen aan den Rijn is sinds 2013 JOGG gemeente en werkt samen met verenigingen, scholen, kinderdagverblijven en zorg- en welzijnsorganisaties aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren.

Om aandacht te vragen voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien organiseren we tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd samen met onze partners verschillende activiteiten. Zo lopen meerdere groepen van Junis Kinderopvang de Peuter4Daagse en zetten we wederom een Groot Mens in het zonnetje.

Nationale Buitenspeeldag

Een centrale plek in deze gezonde week is er voor de Nationale Buitenspeeldag. Georganiseerd door de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en Participe op woensdag 12 juni. Kinderen kunnen lekker komen buiten spelen, voetballen, spelletjes doen en zich uitleven op een springkussen op de volgende locaties en tijden:

  • Weteringpark: 13-15 uur – laser gamen (aanmelding verplicht: mailto:p.mars@alphenvitaal.nl)
  • Europapark: 14-16 uur – stormbaan, oudhollandse spelletjes, campingspelen en balsporten
  • Burgemeester Bruins Slotsingel: 15-18 uur – springkussen, stormbaan, pannaveldje, voetbal
  • Speeltuin Kindervreugd: 14-17 uur – capoeira, springkussen, sport en spel.

Samen maken we gezond gewoon

Wil je als school of organisatie ook meedoen aan de Week voor de Gezonde Jeugd? Laat dan met #maakgezondgewoon #weekvoordegezondejeugd op social media zien hoe jij je inzet voor een gezonde jeugd en daarmee een gezonde toekomst. 

Misschien ook interessant?

Advertenties