Afscheid van de Ontmoetingskerk en foto-tentoonstelling

Zondag 2 juni 2024 zal in het teken staan van het afscheid nemen van de Ontmoetingskerk te Koudekerk aan den Rijn.

In 2022 is de Ontmoetingskerk verkocht en niet langer eigendom van de Protestantse Gemeente van Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk. Door de verbouwing van de Brugkerk, welke startte in 2023, was het niet mogelijk om als kerkgemeente gebruik te maken van de Brugkerk. In onderling overleg met de nieuwe eigenaar is overeengekomen dat de Ontmoetingskerk tot het moment dat de Brugkerk klaar is, open zou blijven voor de vieringen. Dat is tot op heden nog steeds zo.

De verbouwing van de Brugkerk is bijna klaar en straks kunnen de kerkvieringen in een vernieuwde kerk plaatsvinden en zal er definitief afscheid genomen worden van de Ontmoetingskerk.

Aan dit moment wil de Protestantse Gemeente extra aandacht geven middels een laatste viering en fototentoonstelling in de Ontmoetingskerk.

Daarvoor wordt U van harte uitgenodigd op zondag 2 juni a.s. om 10.00 uur deze bijzondere kerkdienst bij te wonen. Er zal veel aandacht zijn voor de geschiedenis van ruim 100 jaar kerk zijn in dit gebouw met woord en muziek.

Na de dienst is er rond 11.30 uur gelegenheid elkaar te ontmoeten in de kerkzaal onder genot van een kop koffie, thee en een speciaal voor deze dag ontworpen gebakje.

Wij vragen daarbij uw speciale aandacht voor de fototentoonstelling in het gebouw. Deze tentoonstelling toont het gebouw door de jaren heen, met o.a. de bijzondere kerkdiensten, de jeugdverenigingen en nog veel meer.

Voor een ieder in onze dorpen, die opgegroeid is met deze kerk, zullen er herkenningen zijn en zal het verhalen losmaken.

De deur van de Ontmoetingskerk zal deze dag tot 16.00 uur openstaan.
Komt u gerust even langs en laat u meenemen terug in de tijd.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties