Afscheid Piet Bos als voorzitter Groene Hart Koerier

47 jaar aan het roer van de krant gestaan

Vrijdagavond is afscheid genomen van Piet Bos als voorzitter van het bestuur met een etentje in De Egel(antier) in Hazerswoude-Dorp. Per 1 januari is de 79-jarige Bos afgetreden na de taak van voorzitter 47 jaar lang, in goede en in minder goede tijden voor de krant, te hebben vervuld.

Bos: “Ik vond de overgang van papieren krant naar digitale editie een mooi moment om het stokje over te dragen aan iemand anders. Helaas heeft nog niemand het stokje overgepakt, maar dat gaat vast nog wel gebeuren als de digitale krant het goed blijft doen.” Al gauw komen de verhalen van vroeger over tafel, want ook Arie Tuinenburg, die de krant al 45 jaar elke week opmaakt heeft van alles meegemaakt met eerst de Hazet Koerier, daarna de Rijnwoude Koerier en sinds 10 jaar de Groene Hart Koerier.

V.l.n.r. Arie Tuinenburg, Piet Bos, Henny Tooten

Als aandenken aan de gouwe-ouwe-tijd had Tuinenburg een mooie collage samengesteld van ruim 60 jaar Groene Hart Koerier in al zijn facetten. “Hang hem maar op je kantoor op als herinnering gaf hij bij het aanbieden aan.” Bos was er erg blij mee en zal de ingelijste prent een mooie plek geven. “Ik denk dat ik hem in de woonkamer ophang waar iedereen die op bezoek komt hem kan zien, want dat roept altijd weer mooie verhalen op.” Van secretaris van het bestuur, Henny Tooten, ontving Bos ook een bloemetje voor Jannie. “Mijn vrouw heeft mij altijd door dik en dun gesteund in ons garagebedrijf, maar ook als het ging om mijn bestuurstaak voor de Groene Hart Koerier.”

Misschien ook interessant?

Advertenties