Februari-editie Polderloop

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de tweede editie van het Polderloopseizoen van 2024. Met, voor de tweede keer op rij, goed hardloopweer verschenen bijna 250 fanatieke lopers aan de start van de tweede editie van dit jaar om weer goede tijden te lopen over een van de polderparcours.

Na een succesvolle start van het Polderloopseizoen vorige maand, wist de selectie van de Hazerswoudse Boys ook afgelopen zondag weer een geslaagde Polderloopeditie neer te zetten. Op de vroege zondagmorgen zetten zo’n 250 enthousiaste deelnemers hun beste beentje voor om het uiterste in hunzelf naar boven te brengen. Over de verschillende polderparcours zijn weer mooie tijden gelopen en we kijken terug op een succesvolle twee editie.

Bij de heren wist Robert Kras de eerste plaats op de halve marathon te bemachtigen met een snelle tijd van 1.22:50. Erik van den Haak (59.12) wist binnen het uur als eerste de finishlijn te passeren op de 15 km. De 5 kilometer en de 10 kilometer gingen respectievelijk naar Matthijs Horlings (17:43) en Joey Hendriks (32:48). Wilco van der Horst kwam met een tijd van 5:57 als eerste over de finish op de 1,5 km.

Ook bij de dames ging het er weer zeer fanatiek aan toe en werden er mooie tijden gelopen. Carola van Assen wist de halve marathon op haar naam te schrijven met een mooie tijd van 1.39:57. Voor de 15 km kwam Lisanne Helmus (1.12:31) als eerste over de finish. Martine Bek wist met een tijd van 43:17 als eerste de finishlijn te passeren op de 10 km. De 5 km was een prooi voor Emma van Wetten met een tijd van 24:29. Mila van Meel (7:30) bemachtigde een knappe eerste plaats op de 1,5 km.

Voor dit jaar staan er nog twee Polderloopedities op het programma, gepland op de een na laatste zondag van de maand maart en de laatste zondag van de maand april. Om het felbegeerde Polderloop-shirt te verdienen, dien je drie van de vier lopen te voltooien, hiervoor zou je dus al minimaal één van de twee edities meegelopen moeten hebben! Daarnaast is het ook altijd mogelijk om voor een dagherinnering te lopen.

De volgende Polderloop zal plaatsvinden op zondag 24 maart. LET OP!: Dit is in verband met Eerste Paasdag dus niet de laatste zondag van de maand, maar de week ervoor. Zoals altijd staan ook dan weer de 1.5 km, 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon op het programma. Hopelijk zien we jullie dan weer aan de start verschijnen voor de derde editie van het Polderloopseizoen 2024!

Uitslagen

Misschien ook interessant?

Advertenties