Werkzaamheden omgeving Van Zuijtland in Benthuizen opgeleverd

Het werk aan het groen in de omgeving Van Zuijtland in Benthuizen is feestelijk opgeleverd met omwonenden en wethouder Relus Breeuwsma. Voor de aanwezigen was er een klein cadeautje, een lavendelplant. Deze plant is ook in het gebied geplant.

Aanleiding

Sinds november 2023 is er hard gewerkt aan het opknappen van de groene omgeving tussen de straat Van Zuijtland en de Christinastraat in Benthuizen.

De aanleiding voor het project was het lastige onderhoud van de oevers en het groen eromheen. Ook was de brug aan vervanging toe. Bewoners hebben in een klankbordgroep mee kunnen denken over de verbeteringen. Zo is het woekerende groen, dat snel overal heen groeit en daardoor overlast veroorzaakt, weggehaald en vervangen door groen dat niet woekert. De mooie bomen zijn blijven staan.

Langs de achterpaden zijn lage metalen hekjes als afscherming voor het groen. De tegels in de achterpaden zijn vervangen door gebakken klinkers, voor een rustigere uitstraling. Ook de verlichting is vervangen. Tot slot zijn de gaashekken vervangen door nieuwe hekken, wat het makkelijker maakt om erbij te komen voor het onderhoud.

Misschien ook interessant?

Advertenties